Learning by doing
AMADRIA PARK
Hotel Ivan, Šibenik
19. — 21. travnja 2023.

Predavači

Timi Kovačević
Konzultant s dugogodišnjim iskustvom u kreiranju strategije radnih mjesta te radu s globalnim i domaćim tehnološkim kompanijama. Iza sebe je odradio mnoge uspješne projekte gdje je kompanijama pomogao kroz kvalitetniju integraciju ljudi, prostora I tehnologije povećati učinkovitost I produktivnost djelatnika. Veliko iskustvo stekao je kroz implementaciju upravljanja promjenama za kompanije (Change management) u segmentu poslovnih […]
Dražen Oreščanin
Jedan od troje osnivača i partnera u tvrtki Poslovna inteligencija, vodećeg implementatora analitičkih IT sustava u Hrvatskoj i regiji s gotovo 200 zaposlenih u Hrvatskoj i podružnicama u Velikoj Britaniji, Austriji, Švedskoj i državama regije. U Poslovnoj inteligenciji je od osnivanja tvrtke 2001. na poziciji direktora Strategije i razvoja, te je od 2010. do 2022. […]
Natali Komen Bujas
U Hrvatskoj udruzi poslodavaca radi kao direktorica Udruge ugostiteljstva i turizma koja zastupa interese poslodavaca u turizmu. Kroz dnevnu komunikaciju s kolegama iz odjela ljudskih resursa turističkih kompanija bavi se rješavanjem problema na tržištu rada i specifičnostima ove djelatnosti kao što su institut stalnog sezonca, preraspodjela radnog vremena, porezni tretman prehrane i smještaja sezonskih radnika […]
Andrijana Filipović
HR specijalist koja radi u Građevinskom institutu MAKEDONIJA AD Skoplje, velikoj građevinskoj tvrtki koja je prisutna u zemljama Zapadnog Balkana s velikim iskustvom u zapošljavanju stranaca u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini. Aktivno je uključena u istraživačkim projektima "Kreiranje modela intelektualnog kapitala, ugrađenog u biznis plan" i "Kreiranje održivih brendova" za što su […]
Mladen Meter
Mladen Meter je konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali, Basler). Autor je brojnih certificiranih edukacijskih programa za kontroling, financije i menadžment te urednik časopisa za poslovnu praksu „Kontroling, financije i menadžment“ i knjiga „Najnoviji trendovi u kontrolingu“, „Instrumenti kontrolinga“ „Menadžment […]
Đurđica Preočanin Korica
Bavi se razvojem funkcije ljudskih resursa više od 20 godina, a iskustvo je stjecala u četiri industrije, u središnjoj i istočnoj Europi (Coca-Cola HBC, Siemens, AstraZeneca, Addiko Bank). Svoje iskustvo gradila je na uspostavljanju transformacijskih i strateških HR odjela, pri čemu joj je fokus i izazov bio osvijestiti vodstvu tvrtki važnost načina vođenja u postizanju […]
Tomislav Bunjevac
Bavi se psihometrijskim aspektima procjena osobnih potencijala, osobina ličnosti, kompetencija i vještina, i njihovom primjenom u organizacijskom kontekstu. Surađuje s HR-om i menadžmentom u programima selekcije zaposlenika, procjene zaposlenika u svrhu njihovog razvoja i/ili promocije, u upravljanju organizacijskim znanjem, upravljanju organizacijskom inovativnošću, te ispitivanjima organizacijske kulture, klime, zadovoljstva i angažiranosti zaposlenika.
Jasmina Puškarić
Posljednjih sedam godina, ima priliku voditi People&Culture odjel u hrvatskoj IT tvrtki Lemax. U Lemaxu transformiraju travel industriju na globalnom tržištu automatizirajući poslovne procese putničkih agencija i turoperatora s njihovim cjelovitim softverskim rješenjem. Time agencijama omogućavaju da se usredotoče na ono zbog čega postoje, a to je pružanje jedinstvenih iskustava svima nama kao putnicima.
Ivana Jerčić
Direktorica ljudskih resursa za zemlje Srednje i istočne Europe te istočno Sredozemlje u tvrtki Kyndryl. Svoje tehničko obrazovanje s FER-a i petnaestogodišnje iskustvo rada na regionalnim i globalnim pozicijama u IBM-u i Kyndrylu primjenjuje u poslovnom savjetovanju, razvoju talenata i lidera te upravljanju promjenama organizacijske kulture u velikim poslovnim transformacijama. Sudjelovala na IBM projektima korištenja […]
Aco Momčilović
Kreator i predavač prvog AI kolegija za studente koji nisu inženjeri: AI za studente menadžmenta, ekonomskih i društvenih znanosti (kratko: AI u poslovanju, na Swiss School of Business and Management). Usredotočen na savjetovanje u područjima strateške organizacije odjela za ljudske resurse; Education and Management Development; Recruitment; Compensation and Benefits; Motivation and Engagement; Company Branding, Corporate […]
Mihaela Smadilo
Kada netko spomene Mihaelu, prva asocijacija je IBM. Žena kojoj su konferencije mjesto gdje je uvijek dijelila svoja iskustva i to što oni rade u HRu. Ona kada priča, slušat ćete je otvorenih usta jer kao da priča neke science fiction priče. Zašto? Jer ono što firme danas tek uvode, Mihaela je to uvodila dok […]
Monika Vandero
Psihologinja koja već duži niz godina pomaže svima koji žele naučiti kako upravljati svojom motivacijom i fokusom, kontrolirati svoje emocije, lakše se suočavati sa svakodnevnim izazovima i stresom, povećati svoju produktivnost, te bolje i lakše komunicirati i funkcionirati u timu. Do sada je imala prilike raditi s velikim brojem ljudi kako iz sportskog svijeta tako […]
Mario Grilc
Iskusni konzultant fasciniran svijetom s poviješću rada u području upravljanja obrazovanjem. Strastveno želi pronaći nove načine za razvoj snažnih i angažiranih timova.
Barbara Olenik Staničić
Po završetku Pravnog fakulteta u Rijeci, pripravnički staž započinje Liburnia Riviera Hotele d.d. u Opatiju punih 17 godina.
Dora Gaži Kovačević
Odvjetnica u suradnji s međunarodnim odvjetničkim društvom Wolf Theiss s 18 godina iskustva rada u odvjetništvu i savjetovanja na područjima radnog prava, prava društava i M&A transakcija.
Mirjana Sočan
Nerad je za nju nepoznanica jer uspješno kombinira privatno i poslovno okruženje uz optimizam, entuzijazam, pristupačnost, profesionalnosti, fleksibilnosti i senzibilitet za ljude.
Rebeka Lesac
U ulozi Talent Acquisition Specialist, kreira i provodi cjelokupni procesa zapošljavanja tech talenata u AI kompaniji Microblink. Izvrsnost, dobre prakse i nove tehnologije važan su dio IT industrije te u takvom okruženju, kontinuirano raste i njeno HR iskustvo, u čemu istinski uživa. 
Sandy Protić
Co-Founder & Director of Sales, Recruitment & Staffing Agency | Humble Hunters d.o.o. Zašto se neki stranci ne mogu prilagoditi? Koji je to problem koji ih muči? Koji strani državljani najbrže uče hrvatski jezik? Kada trebate „naručiti“ radnika?... samo su neka od pitanja na koja Sandy, suosnivač zagrebačke tvrtke "Humble Hunters" i njezin direktor, može odgovoriti.
Tanja Milinković
Trenutačno duboko fokusirana na strateški projekt tvrtke „Još jedan život” dok svaki odjel u tvrtki ne prijeđe na 4-dnevni radni tjedan.
Miralem Mašić
Nezavisni konzultant u području HR-a, organizacijskih promjena i People Analytics
Jasna Rilović
Radi kao konzultant mnogim firmama u Hrvatskoj i pomaže im u osmišljavanju i osuvremenjivanju njihovih procesa u vođenju ljudskih resursa.

Govornike biramo iz prakse, one koji su u zadanoj temi napravili iskorak na ovaj ili onaj način. Zanimaju nas iskustva primjenjiva na našim područjima, kako biste imali mogućnost nakon svega što ste čuli, donijeti najbolju odluku za vašu tvrtku. Nije lako uvijek biti prvi u nečemu, ali hvala takvima koji nama ostalima omogućuju lakše pristupe u poslovanju.

Pobrinuli smo se da dovedemo one od kojih zaista možete učiti i čuti!

Evo ih abecednim redom!

Postava još nije gotova, stoga „stay tuned“!

Aco Momčilović

Kreator i predavač prvog AI kolegija za studente koji nisu inženjeri: AI za studente menadžmenta, ekonomskih i društvenih znanosti (kratko: AI u poslovanju, na Swiss School of Business and Management).

Usredotočen na savjetovanje u područjima strateške organizacije odjela za ljudske resurse; Education and Management Development; Recruitment; Compensation and Benefits; Motivation and Engagement; Company Branding, Corporate Culture.

Andrijana Filipović

HR specijalist koja radi u Građevinskom institutu MAKEDONIJA AD Skoplje, velikoj građevinskoj tvrtki koja je prisutna u zemljama Zapadnog Balkana s velikim iskustvom u zapošljavanju stranaca u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini. Aktivno je uključena u istraživačkim projektima "Kreiranje modela intelektualnog kapitala, ugrađenog u biznis plan" i "Kreiranje održivih brendova" za što su ona i njen tim osvojili 1.mjesto za praksu "Nagrada za izvrsnost upravljanja znanjem i intelektualnim kapitalom".

Barbara Olenik Staničić

Po završetku Pravnog fakulteta u Rijeci, pripravnički staž započinje Liburnia Riviera Hotele d.d. u Opatiju punih 17 godina. U turizmu ostaje do danas na poziciji direktorice Službe za upravljanje ljudskim resursima u crikveničkom Jadran d.d.

Ljudski resursi i turizam neiscrpne su teme o kojima voli u slobodno vrijeme čitati, učiti i usavršavati se što je ponekad i više nego izazovno budući je supruga i mama sedmogodišnjeg dječaka (uskoro školarca) na što je iznimno ponosna.

Dora Gaži Kovačević

Odvjetnica u suradnji s međunarodnim odvjetničkim društvom Wolf Theiss s 18 godina iskustva rada u odvjetništvu i savjetovanja na područjima radnog prava, prava društava i M&A transakcija. Dora često savjetuje stranke o radno-pravnim pitanjima usklađenosti, kao i kod restrukturiranja ljudskih resursa i uspostave strukture top managementa.

Dražen Oreščanin

Jedan od troje osnivača i partnera u tvrtki Poslovna inteligencija, vodećeg implementatora analitičkih IT sustava u Hrvatskoj i regiji s gotovo 200 zaposlenih u Hrvatskoj i podružnicama u Velikoj Britaniji, Austriji, Švedskoj i državama regije. U Poslovnoj inteligenciji je od osnivanja tvrtke 2001. na poziciji direktora Strategije i razvoja, te je od 2010. do 2022. na poziciji Predsjednika Uprave. Odgovoran je za razvoj novih tržišta, ostvarivanje i razvoj odnosa sa strateškim partnerima te razvoj novih proizvoda i usluga. Sudjeluje na najsloženijim projektima u ulozi enterprise arhitekta kod klijenata kao što su Hrvatski telekom, A1 Hrvatska, United Grupa, Elisa, Saudi Telecom Company, Telenor, Telekom Slovenije i mnogi drugi. Od 2013. do 2015. bio je član Upravnog odbora Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera CISEx. Jedan je od pokretača i član Upravnog odbora Udruge Glas Poduzetnika i jedan od pokretača i mentor u BIRD Inkubatoru za umjetnu inteligenciju i analitiku. Od 2023. godine član je Upravnog odbora hrvatske udruge za promicanje umjetne inteligencije CroAI

Đurđica Preočanin Korica

Bavi se razvojem funkcije ljudskih resursa više od 20 godina, a iskustvo je stjecala u četiri industrije, u središnjoj i istočnoj Europi (Coca-Cola HBC, Siemens, AstraZeneca, Addiko Bank). Svoje iskustvo gradila je na uspostavljanju transformacijskih i strateških HR odjela, pri čemu joj je fokus i izazov bio osvijestiti vodstvu tvrtki važnost načina vođenja u postizanju poslovnih ciljeva, jer su poslovni rezultati uvijek output načina na koji vodimo ljude.

Od 2018. samostalni je HR konzultant, timski i individualni coach, te član britanskog Instituta za ljudske resurse (MCIPD), certificirani individualni i timski coach.

Mama je Natali, Nikoli i Jeleni, obožavatelj svog psa Roka i zaljubljenik u čitanje i osobni razvoj.

Ivana Jerčić

Direktorica ljudskih resursa za zemlje Srednje i istočne Europe te istočno Sredozemlje u tvrtki Kyndryl. Svoje tehničko obrazovanje s FER-a i petnaestogodišnje iskustvo rada na regionalnim i globalnim pozicijama u IBM-u i Kyndrylu primjenjuje u poslovnom savjetovanju, razvoju talenata i lidera te upravljanju promjenama organizacijske kulture u velikim poslovnim transformacijama. Sudjelovala na IBM projektima korištenja AI u procjeni kandidata za glavne rukovodeće pozicije.

Jasmina Puškarić

Posljednjih sedam godina, ima priliku voditi People&Culture odjel u hrvatskoj IT tvrtki Lemax.

U Lemaxu transformiraju travel industriju na globalnom tržištu automatizirajući poslovne procese putničkih agencija i turoperatora s njihovim cjelovitim softverskim rješenjem. Time agencijama omogućavaju da se usredotoče na ono zbog čega postoje, a to je pružanje jedinstvenih iskustava svima nama kao putnicima.

Jasna Rilović

Začetnik ove priče je Jasna Rilović, osoba s preko 20 godina rada u ljudskim resursima. Danas radi kao konzultant mnogim firmama u Hrvatskoj i pomaže im u osmišljavanju i osuvremenjivanju njihovih procesa u vođenju ljudskih resursa. Prije dvije godine, Jasna je odlučila aktivno podijeliti sva znanja koja ima s onima koji žele podršku, mentoriranje i sve što im je potrebno da bi postali kvalitetni voditelji ljudskih resursa.

Tako je u jesen 2020. godine počela s radom jednogodišnja online edukacija za voditelje ljudskih resursa pod nazivom Learning by Doing. Do danas ova edukacija ima 120 polaznika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, Austrije, Sjeverne Makedonije i Nizozemske s tendencijom da se proširi i na druge zemlje. Na HR konferenciji u Šibeniku imat ćete priliku upoznati velik broj polaznika programa Learning by doing koji će svojim volonterskim radom doprinijeti ispunjenju vaših očekivanja.

Mario Grilc

MBA, Regional People & Culture Director, SEE

Iskusni konzultant fasciniran svijetom s poviješću rada u području upravljanja obrazovanjem. Strastveno želi pronaći nove načine za razvoj snažnih i angažiranih timova. Njegova najveća vrijednost je samoodgovornost. Njegova područja su Customer Experience, Coaching i Leadership. Izuzetan stručnjak za ljudske resurse, trenutno usmjeren na stjecanje doktorata iz područja Leadershipa na IEDC - Bled School of Management.

Mihaela Smadilo

Kada netko spomene Mihaelu, prva asocijacija je IBM. Žena kojoj su konferencije mjesto gdje je uvijek dijelila svoja iskustva i to što oni rade u HRu. Ona kada priča, slušat ćete je otvorenih usta jer kao da priča neke science fiction priče. Zašto? Jer ono što firme danas tek uvode, Mihaela je to uvodila dok neke od njih nisu ni postojale! Kako je uvijek ispred svog vremena, ima li bolje osobe da kroz okrugli stol, zanimljive sugovornike, predstavi AI – umjetnu inteligenciju.

Miralem Mašić

Nezavisni konzultant u području HR-a, organizacijskih promjena i People Analytics

Specijalizacije iz Organizational behavior, People Analytics and HR stječe na postdiplomskim studijima u Engleskoj:

  • Liverpool University – master degree in International Human resource Management
  • University Hull – People Analytics and organizational behavior

Nositelj velikog broja certifikata iz područja people analytics, HR management, and organizational behavior

Mirjana Sočan

Možemo je bez problema nazvati HR guruom.

Billa, Sberbank, Maestral Hotels and Casinos, Kempinski Hotels, TUI Hotels Croatia samo su dio njenog bogatog iskustva na vodećim HR funkcijama kao strateškog partnera i člana uprave sada već preko 20 godina. Nerad je za nju nepoznanica jer uspješno kombinira privatno i poslovno okruženje uz optimizam, entuzijazam, pristupačnost, profesionalnosti, fleksibilnosti i senzibilitet za ljude.

Mladen Meter

Mladen Meter je konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali, Basler). Autor je brojnih certificiranih edukacijskih programa za kontroling, financije i menadžment te urednik časopisa za poslovnu praksu „Kontroling, financije i menadžment“ i knjiga „Najnoviji trendovi u kontrolingu“, „Instrumenti kontrolinga“ „Menadžment i kontroling“. Voditelj je radne grupe ICV Croatian Adriatic Region, međunarodne udruge kontrolera ICV – Internationaler Controller Verein, koja je regionalno orijentirana i fokusirana na teme poboljšanja i postizanja izvrsnosti u poslovanju poduzeća različitih industrija.

Monika Vandero

Psihologinja koja već duži niz godina pomaže svima koji žele naučiti kako upravljati svojom motivacijom i fokusom, kontrolirati svoje emocije, lakše se suočavati sa svakodnevnim izazovima i stresom, povećati svoju produktivnost, te bolje i lakše komunicirati i funkcionirati u timu. Do sada je imala prilike raditi s velikim brojem ljudi kako iz sportskog svijeta tako i iz svijeta businessa. Na našoj konferenciji Monika će Vam predstaviti neka od značajnijih istraživanja vezana uz uvođenje četverodnevnog radnog tjedna te prikazati njegove utjecaje iz perspektive psihologa.

Natali Komen Bujas

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca radi kao direktorica Udruge ugostiteljstva i turizma koja zastupa interese poslodavaca u turizmu. Kroz dnevnu komunikaciju s kolegama iz odjela ljudskih resursa turističkih kompanija bavi se rješavanjem problema na tržištu rada i specifičnostima ove djelatnosti kao što su institut stalnog sezonca, preraspodjela radnog vremena, porezni tretman prehrane i smještaja sezonskih radnika i dr. Iako je po zanimanju magistra ekonomije nerijetko ju zamjene za pravnicu jer se kroz svoj rad najviše bavi izmjenama propisa i primjenom novih zakona u praksi. Tako je sudjelovala i u samoj pripremi novog Zakona o strancima i prelasku s kvotnog modela na aktualni model zapošljavanja stranaca. S obzirom na sve veće deficite kadrova i veliki rast udjela stranih radnika u Republici Hrvatskoj iz prve ruke može prenijeti s kakvim se sve poteškoćama susreću poslodavci u procesu izdavanja radnih dozvola i koje su sve inicijative poduzete kako bi se taj proces olakšao i ubrzao.

Rebeka Lesac

U ulozi Talent Acquisition Specialist, kreira i provodi cjelokupni procesa zapošljavanja tech talenata u AI kompaniji Microblink. Izvrsnost, dobre prakse i nove tehnologije važan su dio IT industrije te u takvom okruženju, kontinuirano raste i njeno HR iskustvo, u čemu istinski uživa. 

Sandy Protić

Co-Founder & Director of Sales, Recruitment & Staffing Agency | Humble Hunters d.o.o.

Zašto se neki stranci ne mogu prilagoditi? Koji je to problem koji ih muči? Koji strani državljani najbrže uče hrvatski jezik? Kada trebate „naručiti“ radnika?... samo su neka od pitanja na koja Sandy, suosnivač zagrebačke tvrtke "Humble Hunters" i njezin direktor, može odgovoriti.

Tanja Milinković

Magistrirala na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Sveučilišta u Beogradu. 6 godina provodi kao poslovni profesionalac u telekomunikacijskoj industriji s velikim fokusom na nove poslovne mogućnosti i upravljanje odnosima. 2014. pridružuje se timu Mikroelektronike kao Chief Process Officer odgovoran za nadzor poslovnih procesa, definiranje pravila, politika i smjernica kako bi glavni ciljevi slijedili strategiju tvrtke, te uspostavljanje kontrolnih mehanizama. Trenutačno duboko fokusirana na strateški projekt tvrtke „Još jedan život” dok svaki odjel u tvrtki ne prijeđe na 4-dnevni radni tjedan.

Timi Kovačević

Konzultant s dugogodišnjim iskustvom u kreiranju strategije radnih mjesta te radu s globalnim i domaćim tehnološkim kompanijama. Iza sebe je odradio mnoge uspješne projekte gdje je kompanijama pomogao kroz kvalitetniju integraciju ljudi, prostora I tehnologije povećati učinkovitost I produktivnost djelatnika. Veliko iskustvo stekao je kroz implementaciju upravljanja promjenama za kompanije (Change management) u segmentu poslovnih interijera te organizacijskog dizajna

Tomislav Bunjevac

Bavi se psihometrijskim aspektima procjena osobnih potencijala, osobina ličnosti, kompetencija i vještina, i njihovom primjenom u organizacijskom kontekstu. Surađuje s HR-om i menadžmentom u programima selekcije zaposlenika, procjene zaposlenika u svrhu njihovog razvoja i/ili promocije, u upravljanju organizacijskim znanjem, upravljanju organizacijskom inovativnošću, te ispitivanjima organizacijske kulture, klime, zadovoljstva i angažiranosti zaposlenika.

Spremni za prijavu?

Požurite i uhvatite najpovoljniju ponudu !
PRIJAVI SE
Još samo
00
dana
:
00
sati
:
00
minute
:
00
sekunde
do početka Konferencije

Organizator

Human Capital d.o.o.
Rudolfa Bićanića 38
10000, Zagreb

Kontakt

info@humancapital.hr
+385 95 365 4616

© Copyright 2023

HR Konferencija “Learning by doing”
Human Capital d.o.o.